Praktisch en oplossingsgericht

Introspectief biedt praktijkgerichte trainingen aan op het gebied van persoonlijke effectiviteit, teamvorming en/of leiderschap. Deze trainingen kenmerken zich door veel interactie tussen trainer en deelnemers. Naast het verkrijgen van inzicht in het eigen functioneren (Introspectie), worden nieuwe vaardigheden geleerd om het functioneren te verbeteren (een nieuw Perspectief).

Bij training staat het direct toepassen van nieuwe vaardigheden centraal. Nadat kort de theorie wordt besproken, gaan de deelnemers direct met opdrachten aan de slag om te oefenen met nieuwe technieken en vaardigheden: 20 % van de tijd besteden wij aan theorie, 80 % van de tijd aan praktijk. Leren dus door te doen en direct vaardigheden in praktijk te brengen! Dat maakt onze trainingen geschikt voor deelnemers van LBO tot en met WO niveau. Indien wij voorwaarden stellen aan voorkennis of niveau zullen die expliciet worden vernoemd.


Direct toepasbaar in de praktijk

Wij maken steeds de vertaalslag van theorie (technieken) naar individuele toepassing door het bespreken van praktijkvoorbeelden en eigen cases. Bij voorkeur geven wij voor elk type gesprek een checklist met daarop korte praktische tips en tools, zodat de deelnemers bij afronding een praktisch checklisten boek hebben dat zij kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Om de deelnemers de gelegenheid te geven ook daadwerkelijk te oefenen met nieuwe technieken en vaardigheden adviseren wij om niet meerdere dagen aaneen te trainen, maar tussen elke trainingsdag een periode van circa 2 á 3 weken. Na elke trainingsdag legt elke deelnemer concrete acties vast, waarmee hij/zij tussentijds aan de slag gaat. De volgende trainingsbijeenkomst evalueren trainer en deelnemers wat goed gegaan is en wat beter kan. De deelnemers kunnen dan wederom eigen situaties en voorbeelden inbrengen en bespreken. Het gebruik van herkenbare situaties en eigen cases in rollenspellen vergroot het rendement van een training aanzienlijk.

Wij adviseren een groepsgrootte van maximaal 9 deelnemers per training in verband met de noodzaak veel te kunnen oefenen.  Als de groepen groter worden denken wij graag mee over oplossingen.

Certificering

Aan het einde van de oplossing ontvangen de deelnemers een certificaat met de behandelde onderwerpen en de bestede tijd (in verband met toekomstige toetsing op EVC’s).

Maatwerktrainingen voor een grote stap vooruit voor de hele organisatie 

Wij hebben zeer goede resultaten gehaald met onze maatwerkprojecten om organisaties te helpen bij cultuurverandering, performance management en te coachen op resultaat. 


Samenwerken met Introspectief

Introspectief gelooft in het ontwikkelen van maatwerktrajecten in partnership met haar klanten. Op deze wijze kunnen wij 100 %  aansluiten bij de organisatiedoelstellingen en garanderen wij rendement van de training. Een maatwerkvoorstel is derhalve een “bespreekstuk” op basis waarvan wij het traject samen met u verder ontwikkelen.

Kosteloos en vrijblijvend oriënterend gesprek

Graag zijn wij bereid om met u van gedachten te wisselen over wat Introspectief in uw specifieke situatie voor u zou kunnen betekenen. Een oriënterend gesprek is kosteloos en verplicht u tot niets. Wij zijn u graag van dienst!

Wilt u zelf ook een steen verleggen ?

Wij denken graag mee in oplossingen op maat voor uw specifieke situatie.

Neem contact op via Info@Introspectief.nl of 06-26536704

Volg Introspectief op social media: