Performance management en zelfsturende teams

Veel managers stellen zich regelmatig de volgende vragen:

  • Hoe kunnen we nu en in de toekomst maximaal resultaat uit de organisatie behalen?
  • Hoe koppel ik mijn strategische ambities aan concrete doelstellingen op elk niveau? 
  • Hoe kan ik teams inbreng geven in het realiseren van de doelstellingen?
  • Hoe geef ik ruimte aan zelfsturing van mijn professionals zonder hen te verwaarlozen?
  • Met welk gedrag behaal je gestelde doelen?
  • Hoe vertaal ik competenties in gedrag dat ik kan beoordelen en waar ik op kan coachen?Hoe zorg ik ervoor dat mijn managers coachen op gedrag en resultaat en de ontwikkeling van hun medewerkers voortdurend stimuleren?

    Introspectief ondersteunt organisaties bij het invoeren van performance-management en helpt het antwoord te vinden op deze vragen. In enkele praktische stappen helpen wij om de missie en visie van de organisatie te vertalen in strategische, tactische en operationele (SMARTe) resultaatafspraken en KPI's en daaraan het benodigde gedrag (kernwaarden of competenties) te koppelen. 

Mensgericht en resultaatgericht

Wij onderscheiden ons van anderen door zowel scherp te sturen op de resultaatgerichte, zakelijke kant als op de mensgerichte, ontwikkelingsgerichte kant van de organisatie. Resultaatgericht en ontwikkelingsgericht dus! 


Niet alleen nu doelstellingen realiseren, maar ook in de toekomst!

Wij helpen u het gewenste gedrag te trainen en leren managers te coachen op de ontwikkeling van uw medewerkers. Deze unieke benadering zorgt voor een lerende organisatie, waarin uw medewerkers in staat zijn zich blijvend te ontwikkelen en hun gedrag aan te passen op nieuwe vragen uit de omgeving. 


Kosteloos en vrijblijvend oriënterend gesprek

Graag zijn wij bereid om met u van gedachten te wisselen over wat Introspectief in uw specifieke situatie voor u zou kunnen betekenen. Een oriënterend gesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.