Aardig assertief!!

De training  Aardig Assertief is één van onze toptrainingen voor mensen die beter voor zichzelf willen opkomen met respect voor de ander en behoud van een goede relatie met anderen. Je leert dingen te doen die je spannend vindt of uit de weg gaat: Jezelf assertief te presenteren, eigen grenzen aan te geven en op een prettige wijze om te gaan met lastige situaties en conflicten. 


Herken jij ook de volgende situaties?

  • Je hebt moeite om je mening te geven of voor jezelf op te komen en gaat lastige situaties het liefst uit de weg. 
  • Je geeft niet snel eigen wensen en grenzen aan en slikt nog wel eens iets in. Hierdoor lopen emoties soms te hoog op en val je soms onredelijk uit. Graag zou je wat assertiever worden.
  • Je vind het lastig om positief over jezelf te denken en complimenten te ontvangen. Je denkt regelmatig (te) kritisch over jezelf.
  • Je voelt je erg verantwoordelijk en verkoopt bijna geen nee, waardoor je soms te veel hooi op jouw vork neemt en onder hoge druk staat. Dit gaat nog wel eens ten koste van vrije tijd en ontspanning.
  • Bij verschillen in mening lukt het je niet een win-win oplossing te vinden voor zowel jouw ideeën als die van de van ander.  


Wat kun je verwachten in de training?

De training omvat 5 bijeenkomsten van een dagdeel. Tijdens de bijeenkomsten staan de volgende thema's centraal:

1) Aardig assertiviteit zijn en blijven! Verschil met sub-assertiviteit en agressiviteit. 

2) In win-win denken, werken aan een positief zelfbeeld en trots zijn op jezelf.

3) Rationeel Emotionele Training (RET). Irrationele gedachten omzetten in power!

4) Nee zeggen, lastige gesprekken voeren, standvastig en ook empathisch zijn naar de ander.

5) De finish: een nieuwe start! Eigenaarschap nemen over jouw eigen leven.


Veel zelf oefenen door de beperkte groepsgrootte!

Tijdens de bijeenkomsten wordt er veel geoefend met technieken en bespreek je eigen situaties. De training vindt plaats in kleine groepjes (minimaal 4 en maximaal 9 deelnemers). Hierdoor heb je voldoende gelegenheid te oefenen met nieuwe technieken en eigen voorbeelden, waardoor jij je ook echt kunt ontwikkelen tijdens de training. Met de andere deelnemers spreek je een keer af tussen de sessies door en bespreek je eigen voorbeelden en ervaringen. 


Jouw investering

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van een dagdeel. Voorbereidende en praktijkopdrachten kosten circa 3 uur per keer. Je investering hiervoor bedraagt €  595,- , inclusief consumpties en boek. Je ontvangt hierbij het boek “Voor de tranen van de ander”. We hebben een avondtraining van 18.30 uur tot 22.00 uur en een zaterdaggroep van 13.00 uur tot 17.00 uur.  


Agenda

Omschrijving Locatie Tarief Extra informatie Datum
Aardig Assertief!! Vaassen €€ 595,- , inclusief consumpties en boek,- (incl. BTW) 5 avondsessies van 18.30 tot 22.00 27 januari, 11 en 25 februari, 10 en 24 maart 2022 01-27-2022

Inschrijven